Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Αυτός Είμαι

Αίμα απ’το αίμα σου. Σώμα απ’το σώμα σου. Ψυχή απ’την ψυχή σου. Αγάπη απ’την αγάπη σου. Πόνος απ’τον πόνο σου. Θάνατος απ’τον θάνατο σου...

Αυτός είμαι μητέρα...

Ευχαριστώ την Έλενα Σίμου για την ζωγραφιά


3 σχόλια:

Διαπορος είπε...

Μου άρεσε πολύ η ζωγραφιά της Έλενας Σίμου!Η λεπτομέρεια του background ήταν πολύ ωραία ιδέα...Αυτός απο πίσω τους είναι ο Χάρος;είναι κι αυτός πολύ εντυπωσιακός, όπως και το χέρι τους που είναι ένα!...και γενικά πιστεύω οτι πάει πολύ με τα όμορφα λόγια για τη σχέση με τη μάνα.Πράγματι η σχέση με τη μάνα είναι όπως περιγράφεται στο post.Ισχύουν τα ίδια συναισθήματα απ'τη μεριά της για το παιδί της όμως άραγε;.Άκουσα πάλι στην τηλεόραση πως μάνα πούλησε το παιδί της, και γενικά έχω ακούσει και άλλες περιπτώσεις που μάνα εκμεταλεύεται το παιδί της για χρήματα οθώντας το στην πορνεία και άλλα άσχημα πράγματα και αναρωτιέμαι πως φτάνει σε αυτό το σημείο μία μάνα...ποιό είναι αυτό το τόσο μεγάλο πράγμα που ξεπερνά το δεσιμό της,την αγάπη της για το παιδί της;φυσικά εδώ μπορεί να αναφέρεσαι στα δικά σου συναισθήματα μόνο και να μην μιλάς γενικά...
Φωτεινή

Βαγγέλης είπε...

Φωτεινή όντως είναι ότι πιο τραγικό το να υπάρχει γενικότερα κακή σχέση μεταξύ παιδιού και μάνας. Και επειδή πρόσφατα διάβασα το post του διάπορου.... Μου φαίνεται πως ο άνθρωπος που δεν έχει όμορφη σχέση με τη μάνα του είναι σαν να μην έχει πουθενά πατρίδα.
"ποιό είναι αυτό το τόσο μεγάλο πράγμα που ξεπερνά το δεσιμό της,την αγάπη της για το παιδί της;"
Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα.Όμως η πραγματικότητα πάντα μας εκπλήσσει.Πάντα είναι πιο τραγική από τον οίστρο του καλλιτέχνη,την ποίηση,την λογοτεχνία(όσο κι αν αυτά είναι συνυφασμένα με την ζωή) και πιο όμορφη πολλές άλλες φορές όμως.
Πάντως εγώ δεν αναφέρομαι οπωσδήποτε στα δικά μου συναισθήματα(αν και μπορεί να'ναι κι έτσι) αλλά γενικότερα.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όσα λέμε είναι μια γενική αλήθεια.Μπορεί το ψέμα μου να'ναι η αλήθεια σου και το αντίστροφο. Άρα για πολλούς μπορεί αυτό να μην ισχύει .Μπορεί άλλοι όμως να νοιώθουν ακριβώς έτσι.
Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί αυτό που γράφω να'ναι κι αυτό που θα'πρεπε να ισχύει.Ποιός ξέρει..;

Γενικότερα σ'ευχαριστούμε (και εκ μέρους της έλενας).

teonapster είπε...

Βαγγέλη ωραία ζωγραφιά ..... οσο για το κείμενο ειναι ακόμη καλύτερο κατα 99,33%>>>>> "το τόσο μεγάλο πράγμα που ξεπερνά το δεσιμό της,την αγάπη της για το παιδί της;" ΘΟΔΩΡΗΣ.