Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Απόπειρες και ένας χρόνος Ταξίδι Χωρίς Χάρτη

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε το εγχείρημα του πολιτιστικού κοινωνικού στεκιού Ταξίδι Χωρίς Χάρτη. Η αλήθεια είναι ότι όσο κοντά μου μοιάζει η αρχή το ίδιο μου φαίνεται και μακριά. Περίεργη αίσθηση. Ήταν τόσο πολλά αυτά που συνέβησαν σε αυτόν τον χρόνο αλλά ταυτόχρονα και τόσο λίγα. Τι σκατα? Πάλι αντιφάσεις;; Πάλι αυτοαναιρέσεις;;; Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά αυτό το μπλογκ δεν πολυανανεώνεται μου φαίνεται... Τουλάχιστον από πλευράς μου.
Βλέπεις... κάποτε σε μία "απόπειρα" έγραψα αυτό εδώ.

Ενώ από ένα παλιό παλιό κείμενο από την συλλογη διηγημάτων που είχαμε φτιάξει κάποτε,το "Βροχολόγιο", θυμήθηκα αυτό εδώ το απόσπασμα:

"Έχει πολύ ησυχία. Η νύχτα έχει πέσει για τα καλά. Υγρασία και μωβ ουρανός συνθέτουν την παγερή αυτή βραδιά... Όλα απόψε είναι ξεκάθαρα στο μυαλό μου. Ό,τι κι αν σκέφτηκα έχει δύο όψεις. Καμία φυλακή δεν συγκρίνεται με την φυλακή που σε κράταει όμηρο ο νους σου. Δύο όψεις... Μία φυλακή που δημιουργείται από την αλληλοεξουδετέρωση αυτών των δύο. Καμία όψη δεν υπερνικά την άλλη και μένεις εκεί... στάσιμος... έρμαιο των όσων σκέφτηκες.... "

Το κλασσικό μου μάθημα το πήρα για χιλιοστή φορά.

Επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη, loop, loop, loop , Franz Kafka, παραβολή "Μπροστα στον Νόμο",ματαιότητα, Fernando Pessoa κλπ κλπ κλπ βαρετά...

Μπορεί να μην βρίσκω διέξοδο όμως αν η επανάληψη είναι το επιμύθιο της ζωής, τότε κάποιες στιγμές αξίζουν όσες φορές κι αν επαναληφθούν. Οπότε ας το εκμεταλλευτούμε.

Σας καλώ λοιπόν όόόόόόόλους τους αναγνώστες, τους τόσους πολλούς, στο τριήμερο εκδηλώσεων για τον ένα χρόνο ύπαρξης του πολιτιστικού κοινωνικού στεκιού Ταξίδι Χωρίς Χάρτη! Κάντε κλικ να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


Εκεί θα μοιραστούν και τα πολύ λίγα αντίτυπα που τυπώθηκαν από τις "Απόπειρες". Στο έντυπο θα εμπεριέχονται και οι απόπειρες που έχουν γίνει κι εδώ κατά καιρούς αλλά και άλλες. Δεν ανεβάζω ακόμη σε pdf. Χεχε! Αργότερα...


1 σχόλιο:

Χάρης είπε...

θα είμαστε όλοι εκεί!!!

loop, loop, loop, loop, loop!!!!

Επιτέλους να περάσει το τριήμερο να έχω στα χέρια μου τις απόπειρες...

Υ.Γ Παιδιά δεν μου τις δίνει!!!Στο τριήμερο λέει....έλεος!!!