Σάββατο, Μαρτίου 31, 2012

Νοσηρή Πραγματικότης... Η χιονάτη και οι 7 νάνοι...



Η δυσαρμονία είναι σίγουρα ένα υπαρκτό πρόβλημα στις ευτοπικές μας αναζητήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφουγκραστούμε τις τόσο διαφορετικές επιθυμίες και να κατανοήσουμε πως σχεδόν .. ή μάλλον .. ή σιγουρα ...δεν υπάρχουν λύσεις. Οι επιθυμίες σου άθελα σου μου ασκούν βία και οι δικές μου με τη σειρά τους σε εσένα. Μία αναπόφευκτη ολική σύγκρουση.

Όταν τα σκέφτομαι αυτά μου 'ρχεται στο μυαλό συνεχώς αυτό το καταραμένο παραμύθι. Αλλά ήρθε η ώρα να μοιραστώ το παραμύθι αυτό κι όποιος θέλει ας το διαβάσει.

Είναι γνωστό ως η Χιονάτη και οι 7 νάνοι αλλά από μικρός θυμάμαι δεν το πολυχώνευα. Μέχρι που κάποιο νοσηρό μυαλό μου είπε τα παρασκήνια του παραμυθιού. Όλα όσα κατα βάθος όλοι ξέραμε αλλά ποτέ δεν λέγαμε. Οι κλασσικές υπεκφυγές προκειμένου η ζωή να συνεχίζει να μοιάζει όμορφη...

Η στυγνή πραγματικότητα αυτού του παραμυθιού έχεις ως εξής λοιπόν...

Αναρωτήθηκε κανείς αν οι 7 νάνοι ήταν ετεροφυλόφιλοι; Αν ήταν τότε πως την έβγαζαν 7 άντρες μόνοι στο δάσος; Ή μήπως τότε ήταν ομοφυλόφιλοι; Τότε ο έβδομος με ποιον ήταν ζευγάρι; Ω τι κρίμα που το παραμύθι τελικά κρύβει πολλές παγίδες... 7 γιατι 7? Γιατί μονός αριθμός; Λοιπόν είμαι σίγουρος πως οι 6 ήταν ετεροφυλόφιλοι και ο ένας γκέι. Ο γκει γούσταρε τον έναν από τους έξι. Όμως αυτός όπως και οι άλλοι προτιμούσε τα γυναικεία χάδια.

Αυτά όμως τα χάδια δεν ήταν παρά ένα παραμύθι για το απομονωμένο στο δάσος παρεάκι που τα τελευταία θηλυκού γένους πόδια που είχαν δει ήταν της κουνέλας από την απέναντι καρυδιά. Ένα παραμύθι που όλως τυχαίως ο γκει τους εξιστορούσε κάθε βράδυ:
" Ένα ηλιόλουστο πρωινό ενώ οι 7 νάνοι έκοβαν ξύλα στο δάσος ήρθε μια όμορφη πριγκίπισσα να ξαποστάσει στο σπιτικό τους, ώσπου αυτοί επέστρεψαν και...¨
μέχρι που το παραμύθι πήρε πραγματικές διαστάσεις... Και όταν ένα παραμύθι ακόμη και μέσα σε ένα παραμύθι παίρνει πραγματικές διαστάσεις τότε ωφείλει να είναι ανάλογο και αντάξιο του πραγματικού γαμημένου κόσμου... Άρα μία πραγματικά γαμημένη πραγματικότητα που οι 7 νάνοι θα έπρεπε τώρα να αντιμετωπίσουν γιατί...

...Ένα ηλιόλουστο πρωινό η πένταμορφη Χιονάτη εμφανίστηκε στο σπιτικό τους. Όταν οι νάνοι, που τα πόδια της Χιονάτης τους φάνηκαν ομολογουμένως πιο όμορφα και πιο άτριχα από της κουνέλας, επέστρεψαν, ένιωσαν όλοι, εκτός από τον γκέι φυσικά, το σκίρτημα του έρωτα μέσα τους. Ο νάνος γκέι σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι όταν είδε τον αγαπημένο του να φλερτάρει ασυστόλως την Χιονάτη. Οι υπόλοιποι 6, για να μην τα πολυλογούμε, κατέληξαν να μισιούνται θανάσιμα προσπαθώντας ο καθένας να ξεπεράσει τον άλλον στις κολακίες προς την Χιονάτη.

Το σπίτι άδειασε. Η Χιονάτη έμεινε μόνη. Οι φιλοφρονήσεις των νάνων της φαίνονταν χυδαίες και βαρετές καθώς είχε συνηθίσει σε τέτοιου είδους σχόλια και από την άλλη ένιωθε απίστευτη μοναξιά μέσα στην ομορφιά της. Πολλές φορές σκέφτηκε να χαράξει το πρόσωπο της με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Έτσι ούτε οι νάνοι θα είχαν φύγει και θα την αγαπούσαν για αυτό που πραγματικά είναι και όχι για την εμφάνιση αλλά ούτε ο γαμημένος ο καθρέφτης θα λέει στην άλλη τη καριόλα συνέχεια ότι η Χιονάτη είναι πιο όμορφη και άλλες τέτοιες μαλακίες και τέλοσπάντων βαρέθηκε κι αυτή το κωλοπαραμύθι. Άντε να εμφανιστεί ο τρόμπας ο πρίγκιπας να τελειώνουμε. Συμβατική πριγκηπική ζωή και τίποτα ριζοσπαστικό.

Ήρθε ο πρίγκιπας, την πήρε. Το σπίτι παρέμεινε άδειο. Οι νάνοι άφαντοι.

Ο μύθος λέει ότι όλοι ήταν κρυμμένοι σε διάφορα σκόρπια σημεία στο δάσος και είδαν τον πρίγκιπα και το άλογο του, την ομορφιά του και το ύψος του. Από τότε αυτός που τον γούσταρε ο γκέι απογοητεύτηκε πολύ με τις γυναίκες και είπε να ψάξει να βρει τον γκέι νάνο και να του πει πως πάντα έτρεφε συναισθήματα και ότι θα ήθελε να δοκιμάσουνε... Όμως λένε πως και ο γκέι είδε τον πρίγκιπα και μαντέψτε... Ο γκέι νάνος τον ερωτεύτηκε. Η συνέχεια εικονογραφημένη και αφιερωμένη στο μόνο άτομο που εκτίμησε τις ζωγραφικές ανησυχίες μου σχετικά με τα αυτοκτονημένα ανθρωπάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: