Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

Μια ερώτηση...


καλοπροαίρετα και ειλικρινά... Είδα αυτή την αφίσα των Αυτόνομων [block] για τους "αγανακτισμένους". Ρωτάω λοιπόν, εντελώς αθώα, πραγματικά, για ποιους κολλάνε τις αφίσες; Δλδ δεν ξέρω για να γίνω και πιο κατανοητός ίσως να δοκιμάσω πιο εμπορικούς όρους... Ποιο είναι το target group δλδ; Τίποτα άλλο.

9 σχόλια:

raslowbap είπε...

Την είδα χθες το βράδυ,
Δεν την πρόσεξα όμως γιατί είμουν κουμμάτια (όχι από ποτά) αλλά από κούραση. Ξέρω που είναι κολλημένη όμως και θα πάω να την δω σε λίγο...

Τα γουφ γουφ μου :):):)

Ανώνυμος είπε...

http://anatopia.files.wordpress.com/2011/06/29_201106.jpg

Βαγγέλης είπε...

thanx

tamistas είπε...

υποθέτω υπάρχει τάργκετ γκρουπ. δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια. κανείς δεν είναι, εξάλλου.
ούτε οι προτρέχοντες, ούτε οι προστρέχοντες.
όλη η ελλάδα, ατέλειωτη πλατεία...

Βαγγέλης είπε...

Δεν ξέρω ,καταρχήν να πω, τι σημαίνει προστρέχοντες. Και ούτε ξέρω αν κατάλαβα την απάντηση σου. Δεν ξέρω αν σηκώνει αινίγματα η περίοδος που διανύουμε. Καλοπροαίρετα το λέω. Αλλά εγώ ψάχνω να βρω άκρη. Προσπαθώ να εξηγήσω μέσα μου μία περίοδο πολύ επικίνδυνη και είναι από τις λίγες ίσως φορές που έχω ανάγκη όσο ποτέ τον απλό διάλογο. Ούτε εξυπνάδες, ούτε τίποτα (χωρίς να θεωρώ εξυπνάδα το σχόλιο σου, περισσότερο για'μένα το λέω).

Τεσπά,το μόνο που ίσως κατάλαβα είναι ότι πιστεύεις ότι ανήκεις στο "target group" και είχα διαβάσει η αλήθεια είναι και το προηγούμενο ποστ σου.

Λοιπόν παρόλο που πραγματικά θα ήθελα άπειρα πράγματα να πω, θα προσπαθήσω να μην αναλύσω τα πάντα που σκέφτομαι.

Καταρχήν όντως πιστεύεις ότι είσαι στο target group; Δλδ η αφίσα αυτή κολλιέται για ψυχική ανάταση μεταξύ ομοιδεατών; Τότε να το καταλάβω... Νόμιζα ότι άλλος είναι ο σκοπός.

Κατα τα άλλα δεν θα ενημερώσω κανέναν για το τι ακριβώς συμβαίνει και πως το ερμηνεύω εγώ το Σύνταγμα ή την εποχή μας ολόκληρη στην τελική γιατί εν ολίγοις περί αυτού πρόκειται το Σύνταγμα και το κάθε Σύνταγμα και οι κάθε λογής "αγανακτισμένοι". Να πω όμως, όπως απάντησα και σε ένα άλλο blog, ότι ποιος τελικά παίρνει την ευθύνη να απέχει από όλο αυτό το γεγονός, πανηγύρι, όπως θες πες το. Έστω κατέβηκαν οι φεισμπουκάδες, οι Ελληναράδες, η "Ευανθούλα", οι τηλεορασάκηδες, κλπ κλπ κλπ τι κάνουμε εμείς; Αυτό είναι το πρόταγμα; Αποχή; Μακριά και με μεγάλα γράμματα όπως το έχει και η αφίσα; Παίρνει λοιπόν κανείς την ευθύνη να αφήσει αυτό το πράγμα να κυλήσει μόνο του; Να πάψουν να ακούγονται εκεί κάτω οι καθαρές φωνές, να πάψει να ακούγεται το όχι στο ρατσισμό επειδή δεν μας χωράει το όλο πανηγύρι δίπλα στις σημαίες και στα ασπόνδυλα; Ποιος παίρνει λοιπόν την ευθύνη για να πει σε όλο αυτό τον κόσμο να φύγει απλά; Και δεν είναι μόνο αυτό βέβαια.

Όλα τα μέσα πιέζουν επίσης προς την κατεύθυνση να πέσει η κυβέρνηση. Παίρνουμε πάλι την ευθύνη να απέχουμε και από όλο αυτό; Να μην ακουστούν καν οι φωνές που λένε να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας; Να αφήσουμε πάλι να γίνει μόνο ένα εκλογικό παιχνίδι και αυτό είναι όλο;

Εγώ τουλάχιστον παρόλο που σε διαβεβαιώνω ότι μου ερχόταν να ξεράσω την Κυριακή δεν παίρνω ούτε την ευθύνη ούτε μπορώ να απέχω. Η "πρεμιέρα" έιναι βρώμικη όπως αρμόζει στην εποχή μας κι εγώ θα έιμαι εκεί να την δω και ας φάω τα μούτρα μου. Έτσι πιστεύω ως τώρα τουλάχιστον. Και αυτό όχι γιατί θεωρώ την αποχή ως ύστατο πολιτικό μέσο. Αλλά γιατί θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν ειναι στημένο. Όπως άλλα από τα οποία κι εγώ έκρινα ίσως καλύτερη επιλογή την αποχή. Νομίζω ότι απλά παίζεται ένα παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη του.


Υγ. Έτσι για την ιστορία, σήμερα διάβασα ότι ο "καλλιτέχνης" του οποίου το τραγούδι παράφρασες έκανε κι άλλες από αυτές τις θεικές του παρεμβάσεις τον τελευταιο καιρό.
Κρατάω 2-3:


Να φύγουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες απ’ το κέντρο. Και να πάνε που; Ας το βρουν οι πολιτικοί. Τί τους πληρώνουμε;

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και όσα τελούν υπό κατάληψη και αδειάσουν, να καθαριστούν.

Να φύγουν οι διαδηλώσεις και οι πορείες απ’ το ιστορικό κέντρο.


Τεσπά όποιος θέλει να διαβάσει αυτόν τον παραλογισμό ας δει εδώ:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kinhma-10&id=7006

tamistas είπε...

υποθέτω υπάρχει τάργκετ γκρουπ: Εννοώ εμέ και εσάς που το συζητάμε, τουλάχιστον.
δεν είναι τόσο μακριά από την αλήθεια: Εννοώ ότι οι κύριοι αυτοί, με τους οποίους κατ' αρχήν διαφωνώ, δεν λένε απολύτως βλακείες. Όμως, πράγματι, το ύφος τους, το οποίο ελπίζω να μην αντηχεί το ήθος τους, είναι προκλητικά απόλυτο και σαφώς αυτοαπομονωτικό.
κανείς δεν είναι, εξάλλου: Αυτό ακριβώς. Όλοι βρίσκονται κοντά στην αλήθεια. Και οι αυτόνομοι κύριοι και η Ευανθούλα. Γι' αυτό και το πρώτο συν που βρίσκω στις πλατείες είναι ο συγχρωτισμός. Αν οδηγήσει στον εκφυλισμό της ελπίδας που στοιχειώνει ορισμένους, οι τελευταίοι θα φταίνε περίπου εξ ορισμού.
ούτε οι προτρέχοντες: που σπεύδουν να καταδικάσουν όσα συμβαίνουν στις πλατείες,
ούτε οι προστρέχοντες: που σπεύδουν να χαθούν ανυποψίαστοι, λες, στο εν μέρει ανυποψίαστο πλήθος.

Συμπαθάτε με για το γριφώδες του σχολίου. Τώρα που το βλέπω, αν βρισκόμουν στη θέση του αποδέκτη, εξυπνάδα θα το 'λεγα. Η παραποίηση της Παράγκας είναι, το βλέπω, βυθισμένη στο μελαγχολικό καβούκι της κυκλοθυμίας μου. Τον Σαββόπουλο, που σύνθεσε το σάουντρακ της νιότης μου, δεν τον μπορώ πια. Γι' αυτό διάλεξα μια παλιά απ' τις Παράγκες του γιουτιούμπ. Κι αν ήταν καλύτερη η ποιότητά του, θα διάλεγα του Θανάση Παπακωνσταντίνου (που, αλίμονο, φοβάμαι την τραγουδάει σ' αυτά τα βίντεα δίπλα στον Σαββόπουλο του σήμερα).

Δε μένω μακριά από τη μικρή πλατεία της επαρχιακής μου πόλης. Τριγυρνάω διστακτικός, βρίσκω και παλιούς φίλους.
Μη με παρεξηγείτε. Δείτε τη γνώμη μου...

Βαγγέλης είπε...

Όντως μάλλον δεν είχα καταλάβει την απάντηση. Συγγνώμη πάντως ξαναλέω αν φάνηκα επιθετικός. Κάθε άλλο ήθελα.
Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα γαμώτο. Και όλη αυτή η κατάσταση με έχει εκνευρίσει απίστευτα. Μπορεί να φταίω κι εγώ.

Σαββόπουλος δεν υπάρχει απλά ο άνθρωπος. Τους έχεις όλους έχεις κι αυτούς τους μαλάκες!

Σπίθες - κίνημα των 10 των 30! Στο διάολο όλοι! Εγώ αυτό που δεν ξέρω είναι τι θα απαντήσω στη μάνα μου όταν θα μου πει πάλι "τα' βλέπεις Βαγγελάκη, οι άνθρωποι δεν αλλάζουν". Πως να εξηγήσεις τον ρόλο της Σπίθας και των πανεπιστημιακών, την τηλεόραση, το κίνημα των 10, τους αριστερούς και τις κωλοφυλλάδες τους που δεν λένε να ξεφορτωθούν (σήμερα διάβασα παίχτηκε τσαμπουκάς πάλι στο σύνταγμα με το κκε (μ-λ) ), τους αναρχικούς και τα κολλήματα τους, τους Αυτόνομους και γιατί κράζουν τους αγανακτισμένους, το αν τα λέει καλά ο Λαζόπουλος, αν τα λένε καλά οι Αρβύλες... Γιατί τελικά ο Σαββόπουλος είναι μαλάκας, γιατί και ο θεοποιημένος Θεοδωράκης είναι επίσης μαλάκας, γιατί ο Θανάσης που ανέφερες τραγούδησε μαζί με τον ξεπεσμένο;...................

Ήμαρτον! Δεν αντέχω! Πόσο θελω να πείσω και να πειστώ και πόσο τελικά απέχω;

ΟΚ. Σορι για το παραλλήρημα. Ποια επαρχιακή πόλη αν επιτρέπεται; Όλα καλά πάντως, πιστεύω ότι κατάλαβα την άποψη σου.

tamistas είπε...

Χρειάζεται περισσότερη ψυχραιμία. Στη Χαλκίδα τα πράγματα είναι, πιστεύω, δυσκολότερα, γιατί εδώ τον ξέρεις τον άλλον χρόνια, δεν σε πείθει εύκολα ο κάθε αναγνωρίσιμος και, δυστυχώς, η συμμετοχή των μη αναγνωρίσιμων και, εν τέλει, των περισσότερο πληττόμενων από τα μνημόνια, είναι πολύ μικρή. Όμως, πράγματι, το ότι συμβαίνει είναι ήδη κάτι πολύ σημαντικό. Θα δούμε...

kleenex είπε...

Αν θέλεις μια γρήγορη απάντηση:
η αποθέωση της αυτοαναφορικότητας,
καθαρή θέση, καθαρή ιδεολογία, καθαρά μυαλά...